Copyright 2012 by Robin Rienstra

the daily voice
ACT IN mOTION
Presents
 

BIOGRAFIE

Robin Rienstra    Voice-over    Stemacteur

Vol, 24233, No, 99

Amsterdam, zaterdag 31 augustus 2013

 
 

Robin Rienstra, wordt geboren op 4 maart 1976 in Vianen (Ut).

Tijdens zijn middelbare schooltijd speelt hij wekelijks bij het jeugdtheater de Kom in Nieuwegein waarna hij de acteeropleiding van de Haagse Acteer Studio gaat volgen. Tussen z’n 16e en 18e jaar speelt hij zijn eerste kleine rollen in oa ’12 steden, 13 ongelukken’, ‘Pleidooi’ en ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’, om vervolgens een eerste hoofdrol te spelen in de Tros dramaserie ‘Fort Alpha’, welke twintig afleveringen lang op de Nederlandse televisie is te zien. Hierna speelt Robin diverse karakters in oa ‘Het Labyrint’, ‘Combat’, ‘Baantjer de Cock’, ‘Westenwind’, ‘Goudkust’, ‘Onderweg Naar Morgen’, ‘Rauw’, ‘Spangas’ en ‘Flikken Maastricht’.

Ook is hij te zien in een aantal films waaronder ‘So Be It’, ‘Fighting Fish’ (regie: Jamel Aatache), ‘Johan’ (regie: Nicole van Kilsdonk) en ‘Quiz’ (regie: Dick Maas).


Door de jaren heen in speelt hij diverse typetjes in TV-commercials waaronder: KVK (‘Callcenter’),  Holland Casino (‘Fiches’),  Amstel (‘140 jaar’)  en  Volkswagen  (‘Koffie’).


In 2008 speelt hij samen met Josine van Dalsum, Adriënne Kleiweg, Michiel Kerbosch en zijn vader Dick Rienstra in theatervoorstelling ‘Vleugellam’, onder regie van John van de Rest in opdracht van Stichting K-Produkties en Afasie Vereniging Nederland.


Naast het met zijn stem gestalte geven aan de vele animatie en live-action figuren in de nasynchronisatie studio’s, is hij de laatste tien jaar als professioneel voice-over werkzaam voor landelijke, regionale en lokale commercials op radio, TV en Internet, maar ook voor televisieprogramma’s, games, corporate films, Internet films, voice respons systemen en luisterboeken.


 
VOICE-over STEMaCTEURvoiceover_demo.htmlLaatste_Voice-overs.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1

Copyright © 2013 by Robin Rienstra